Loading Next Level Tattoos Costi
  • Home
  • news-echipamentul-de-tatuaj

Echipamentul de tatuaj

Echipamentul de tatuaj
In ciuda faptului ca anumite segmente ale populatiei recurg la acesta metoda, tatuajul nu este ceva care sa fie facut acasa sau cu echipament artizanal. Orice studio profesional poseda echipamentul necesar pentru a te asigura ca tatuarea este sigura si relativ nedureroasa, iar rezultatele sunt cele dorite. Tatuajele facute cu echipament artizanal dupa ce ca, sunt nesigure din punct de vedere medical, produc desene neclare si urate. Prin contrast, tatuajele profesionale au linii clare, precise, desenele fiind mult mai complexe.

Echipamentul pentru tatuaj
Pentru un tatuaj profesional este nevoie de o intreaga gama de echipamente, printre care: masina de tatuat( numita, cateodata, pistol de tatuat), tusuri de calitate, accesorii si aparatura medicala. Pentru a intelege de ce este nevoie de toate acestea, trebuie sa intelegi in ce consta procesul modern de tatuare.

Tatuajul presupune insertia unui pigment, special destinat acestui scop, la nivelul dermului. Aceasta se realizeaza cu áce de unica folosinta actionate de catre masina de tatuat electrica.
Zona tatuata este dezinfectata inaintea operatiunii cu un dezinfectant pentru tegumente (Kodan , Antiseptica, etc) iar dupa terminatea tatuajului cu un sapun chirurgical dupa care se aplica un bandaj.
Masina de tatuat profesionala este demontabila, iar componentele sunt confectionate din inox medicinal care permit sterilizarea lor dupa fiecare utilizare. Ácele folosite sunt ambalate individual, sterile, etichetate cu data expirarii si contin un indicator colorat care certifica faptul ca sterilizarea s-a produs. Ácele sunt sudate pe tija de otel, aceasta fiind atasata la masina de tatuat Astfel ácele sunt capabile sa vibreze de 500 – 3000 ori pe minut. Acesta este motivul pentru care tatuajul modern este mult mai putin dureros, ácele miscandu-se atat de rapid, incat nu se poate simti fiecare intepatura.
Aparatele de tatuare exista intr-o mare varietate de forme si stiluri, desi functioneaza pe acelasi principiu.

Tusurile pentru tatuaj
Cealalta componenta principala este bineinteles tusul. Pigmentii folositi sunt non alergici conform CE si sunt compusi dintr-un pigment vegetal aflat in suspensie intr-o solutie da alcool izopropilic si glicerina.
Astazi acestea sunt comandate la un furnizor, fiind produse in aproximativ 14 culori de baza. Tusul pentru tatuajele temporare este produs in aceeasi gama de culori pentru a imita cat mai bine tatuajul permanent. O optiune moderna, insa destul de controversata, este tusul pentru tatuajul fluorescent care starluceste la lumina neoanelor black- light.

Tatuajul facut acasa

Cel mai des folosit tus in tatuajele facute acasa este tusul India ink; uneori, este folosita si pasta din pix. In unele cercuri un tatuaj facut acasa este un motiv de mandrie datorita procesului dureros pe care-l presupune. Insa, un studio profesional ramane, fara discutie, cea mai buna alegere.