Loading Next Level Tattoos Costi
  • Home
  • news-cum-sa-ti-alegi-artistul-tatuator

Cum sa-ti alegi artistul tatuator

Cum sa-ti alegi artistul tatuator
O data ce te-ai hotarat sa-ti faci un tatuaj, primul pas este sa faci o selectie intre artistii tatuatori. Acest lucru este vital, deoarece artistul tatuator este intr-adevar un artist foarte mandru de ceea ce face, iar viziunea artistica este pur individuala. Trebuie sa te asiguri ca artistul tatuator pe carel alegi este unul a carui munca iti place, sau ale carui realizari iti plac, caci probabil, vei trai pana la sfarsitul vietii cu lucrarea acestuia.

Un lucru important este daca desenul pe care-l vrei este unul original, personal, conceput de tine insuti sau un model oarecare, care se gaseste in mod gratuit in nenumarate surse pe internet. Pe de alta parte, toate saloanele de tatuaj au cataloage cu modele de tatuaj din care poti alege. Daca vrei sa-ti alegi unul din aceste desene, alegerea unui artist tatuator este oarecum mai putin importanta, caci orice profesionist va fi capabil sa reproduca acest desen, chiar daca experienta profesionala este destul de variata. Pentru un tatuaj personal trebuie sa cauti un artist tatuaor care sa ti-l deseneze. Unii oameni se prezinta cu o pictura sau lucrare de arta care sa stea la baza tatuajului, artistului ramanadu-i sa-l adapteze. Alteori acestia se prezinta doar cu ideea unui tatuaj, atistul trebuind sa-l transforme in desen.

Daca doresti acest tip de serviciu este foarte important sa alegi artistul potrivit. Un punct de plecare este vizitarea unei conventii a artistilor tatuatori sau cea a mai multor studiouri de tatuaj si cererea unor fotografii ale lucrarilor anterioare ale artistilor tatuatori.Unele studiouri pun la dispozitie aceste fotografii la loc vizibil, dar in alte cazuri este nevoie sa fie cerute. Nu este cazul sa fi timid. Cei mai multi artisti tatuatori sunt bucurosi sa-si arate munca. Nu o ultima optiune este si vizitarea paginilor de internet a saloanelor, in acest fel putand vedea ultimele lucrari ale artistilor respectivi.

Majoritatea studiourilor de tatuaj se preocupa sa faca clientul sa se simta confortabil, iar profesionistii nu se vor simti ofensati de intrebari ce privesc tehnicile de sterilizare sau alte chestiuni legate de siguranta. Un artist tatuator bun va fi doritor sa colaboreze cu tine pentru a te face sigur ca vei obtine tatuajul pe care-l doresti. Daca este primul tatuaj, cei mai multi iti vor explica procesul executarii tatuajului si iti vor da instructiuni privind ingrijirea acestuia. Cele mai multe studiouri de tatuaj sunt profesionale si nu vor oferi nici un motiv pentru a nu te simti bine. Daca totusi se intampla acest lucru este timpul sa renunti si sa cauti un alt loc. Gandeste-te la timpul pe care-l petreci cautand un bun frizer si nu uita asta: o tunsoare iti va creste in 3 – 4 luni dar tatuajul este pentru totdeauna.